Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená bez dětí – tipy na hotely pouze pro dospělé

Chystáte se na dovolenou, kde si chcete užít klid, pohodu a odpočinek bez neustálého dětského křiku a pláče? Není problém. Po celém světě je provozována spousta hotelů,  které jsou pouze pro dospělé, případně mají vyhrazeny adult only zóny, kam děti nemají přístup.

Zájem o tyto hotely stoupá hlavně u mladých párů na líbánkách či u starších turistů. V adult only (= pouze pro dospělé) hotelech Vás nepřekvapí žádné dětské diskotéky, hřiště či animace. Možnost ubytování zde mají osoby od 16 let, případně až od 18 let. V téměř 90% se jedná o hotelovou kategorii 4-5 hvězdiček, tím pádem i luxusní dovolenou.

Podíváme se do zemí nejnavštěvovanějších českými turisty:

Hotely pouze pro dospělé na Kanárských ostrovech

Mezi nejvyhledávanější patří hotel H10 Timanfaya Palace 4* na ostrově Lanzarote (18+). Postaven je hispánsko-arabském stylu nedaleko pláže se žlutým pískem. Hotel nabízí vyhřívaný bazén, venkovní jacuzzi, chill out a sluneční terasu či nudistickou terasu.

Na Tenerife, ostrově věčného jara, najdeme hotel Sensimar Arona Gran 4* (18+). Nachází se v subtropické zahradě, kde jsou 3 vyhřívané bazény. Hosté mohou využít také sluneční terasy či Soyé Wellness centra.

Dovolená bez dětí na Mallorce

Největší Španělský ostrov se může pochlubit hned několika hotely tohoto typu. Pokud zavítáme do střediska Camp de Mar, můžeme se ubytovat v hotelu H10 Blue Mar 4*(16+). Můžete zde využít bazén s výhledem na moře, jacuzzi či turecké lázně.

Adult only hotely v Řecku

Nejnavštěvovanějším ostrovem je Kréta a i zde je několik ubytování pouze pro dospělé, např. hotel The Island Kréta 4* (17+) v Kato Gouves. Postaven je v krásné zahradě u dlouhé písečné pláže. Pro hosty jsou zde 2 bazény, jacuzzi, SPA centrum, fitness centrum, výhodou jsou slunečníky a lehátka na pláži zdarma

Neméně navštěvovaným je i ostrov Rhodos. Pouze pro dospělé je například hotel Kipriotis 3* (16+) přímo ve městě Rhodos. V areálu se nachází wellness centrum, posilovna, karaoke. V sezóně je na pokojích klimatizace zdarma.

Hotely v Turecku, kam děti nesmí

Chystáte se navštívit Turecko? V tom případě mohu doporučit hotel Sensimar Side Resort 5* (18+). Přímo u hotelu je promenáda a za ní široká písečná pláž s barem. Komplex nabízí večerní programy (kurzy vaření, ochutnávka vín, kino,..), fitness, SPA centrum či turecké lázně.

Hotely pouze pro dospělé v Egyptě

V případě, že se vydáte do Hurghady, můžete se ubytovat v hotelu Sunrise Holidays Resort 4* či Makadi Spa 5* (oba 18+). V prvním zmíněném hotelu můžete využít fitness studio, wellness, noční klub či animační programy. V hotelu Makadi Spa je luxusní SPA centrum, 6 barů, zdarma shuttle bus do Hurghady či salon krásy.

Pokud se přesuneme do střediska Sharm el Sheikh, nabízí se nám ubytování v luxusním hotelu Iberotel Palace 5* (18+). Hotel nabízí hostům termální bazén, bar na pláži, fitness, wellness či kosmetický salon.

Dovolená bez dětí v Chorvatsku

Nesmíme zapomenout ani na Čechy tolik oblíbené Chorvatsko. Na Makarské riviéře leží hotel Sensimar Adriatic Beach Resort 4* (18+). Areál nabídne wellness centrum, večerní show či  tenisové kurty.

Adult only zóny

Prožijte dovolenou tak, jak si představujete. V případě, že cestujete s dětmi, ale potřebujete na dovolené chvílemi „vypnout“, některé hotely mají vytvořeny zóny pouze pro dospělé. Jedná se o adult only bazény, oddělené prostory v restauraci nebo chill out terasy. Takovou terasu najdeme např. v hotelu Fergus Style Cala Blanca 4* na Mallorce.

Na dovolené přece záleží na vašem pohodlí, zvolte si tedy tak, aby to vyhovovalo především vám!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín